KROATIEN [del2]

Under resan bodde vi på Medora Auri. Vi valde en charterresa med Tui och plussade på halvpension. Hade det funnits all inclusive hade vi valt det eftersom det verkligen underlättar med tre kiddos!

Medora Auri är ett ganska ny renoverat hotell som ligger i Podgora, en bit från Makarska Rivieran. Öarna Hvar och Brac har man rakt framför sig och bakom höjer sig vackra berg.

Vi bodde i ett familjerum med två sovrum, två badrum, hall och balkonger mot havet. Rummen var verkligen fina och fräscha och funktionella för en familj med flera barn. Stora sköna sängar och rymliga garderober för alla kläder och attiraljer. [+ för ac som fungerade fint, kylskåp, vattenkokare + kaffe o te som fylldes på varje dag när städerskan var på besök.]

Hotellområdet & poolhäng: Hotellet hade två pooler, en barnpool o en för större barn o vuxna, pool- & fräscha strandhanddukar att låna, samt toalett, aktivitetsrum för barn och poolbar nära till hands! Till hotellet hörde även ett modernt inomhus gym och spa avdelning var man fick vistas [16års åldersgräns]. En liten lekpark fanns också på plats och så hälsade bamse på med jämna mellanrum. Verkligen inget att klaga på på den fronten.Mat: I resan ingick frukost. Och till halvpension middag. Frukosten var riktigt bra. Men middagen blev lite enformig efter sju dagar, alternativ fanns det gott med men maten var väldigt lika alla sju dagar. Negativt var att det inte hörde nån dricka till maten, fastän man betalat för halvpension så fick man köpa det skillt till varje måltid. Och middagen serverades från 19-22 vilket för oss var väldigt sent, barnen var oftast trötta den tiden och hungriga. Frukosten serverades till klockan 10, så mellan 10 och 19 hamnade vi äta ute otm ett mål + mellanmål. Så det får ett stort minus! Middagen kunde ha börjat tidigare samt dricka, otm vatten kunde ha ingått. 

Måltiderna kund avnjutas inom- och utomhus, i trevliga utrymmen/atmosfär.Utanför Hotellet fanns en lång strandpromenad som sträckte sig flera km och längs den fanns restauranger, små shoppar och glassbarer. Kan tänka mig att gatorna är mer fyllda med folk o shoppar under högsäsong-månaderna, men vi gillade att allt var så lugnt och harmoniskt, man märkte att högsäsongen började nå sitt slut. Vyarna var helt fantastisk och det kristallklara vattnet var så lockande!Podgora och Medora Auri är ett ställe jag varmt kan rekommendera. Vår upplevelse var väldigt positiv och jag kunde faktiskt tänka mig att åka tillbaks, men då i mannens sällskap. För cykling, träning, snorkling, island-hopping and so on! För med tre små barn, varav äldsta 5år, begränsas ändå aktiviteterna en aning. Men det var också målet med denna resa, att bara få umgås, njuta, sola, bada och äta glass  : )

[alla bilder i inlägget från tui.fi]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s