SEMESTERBUDGET

Pengar är alltid nått som intresserar de flesta. Så nu såhär i semestertider har jag lite frågor jag är nyfiken på!

HUR ser er semesterbudget ut? 

HUR skulle du spendera en veckas semester om du hade 1500€ att tillgå? 

Shoot me! Eller ja, kommentarsfältet! Ni kan såklart va anonyma. Ni får gärna också skriva vad ni har för sommarplaner : )


Hoppas på att kunna få lite inspiration till vår ännu så gott som oplanerade semester!

8 reaktioner på ”SEMESTERBUDGET

 1. Om jag hade 1500€ att tillgå så skulle jag boka en resa till Sverige och Kolmården/Bamses värld för hela vår familj.

  Tyvärr slukar trädgården och alla våra projekt våra pengar i år, och semesterplanerna är därför inte så stora. Vi tänker satsa mer på kortare utflykter så som Ähtäri djurpark, Tuuri o.s.v. Så hoppas vi istället på massor med stranddagar.

  Gilla

 2. Vi åker över till Umeå och vidare till Lycksele djurpark, bor på hotell i Lycksele två nätter och på hotell i umeå två nätter. En kortare men passlig resa för barnen. 🙂

  Hade gärna utforskat mumindalen också i sommar, eller gått på skansen på dagen och deltagit i allsång på skansen på kvällen. Eller åkt till gotland, högholmen i Helsingors eller Norges bergiga västkust.

  Finns många härliga resmål och ställen att utforska i norden på sommaren. 🙂

  Gilla

 3. Gotland skulle jag absolut rekomendera, var dit förra sommaren. En oförglömlig upplevelse, Alldeles underbart vackert där speciellt ute på Fårö!

  Gilla

 4. Semesterbudgeten är ungefär det mannen får som semesterersättning, vilket ju tyvärr är mindre i år… Men vi kommer att tillbringa 2 veckor i Österbotten hos släkten och sedan blir det några kortare trippar till kanske högholmen, Sveaborg, Åbo och kanske andra trevliga ställen i närheten. Drömmer om en liten tur över till Umeå också!

  Med 1500€ skulle jag nog gärna också åka över till Gotland eller semestra i Ålands skärgård. Om sommaren tycker jag att det är härligt att stanna i Norden och njuta av ljuset här!

  Gilla

 5. Vi planerar själva kryssning till Stockholm och bila ner till Skansen/Bamsevärlden i sommar. Tror det kommer bli en hit för barnen! Jag tycker alltid det är så skönt att resan med egen bil när man har barn. Då får man liksom packa hur mycket man vill och bara lasta i allt direkt utanför dörren.

  När barnen är lite större skulle jag vilja fara på tältäventyr och vandra i skogen. Men ännu är de lite små i mitt tycke (man är ju inte så hurtig som Kakkakaffe-Eva tyvärr!), men kanske om två somrar?!

  Gilla

 6. Vår storfavorit är Öland som jag verkligen varmt kan rekommendera! Vi har varit dit 3 ggr, senast förra sommaren, och åker mer än gärna dit igen när tillfälle ges. Finns sååå mycket att se och göra där! Nu i sommar har vi tänkt åka till Åland, som en liten jubileumstripp eftersom det blir 10 år sen vi öluffade runt och förlovade oss på Föglö. 💖 Men vi fick chocken när vi började kolla vad skärgårdsfärjorna kostar för priserna hade stigit något enormt sen vi senast var där! 😣 Sånt är ju inte precis kul när man som vårdledig inte precis vadar i pengar… 😕

  Gilla

 7. För vår del som två heltidsjobbande föräldrar och med ”lagom stora barn” är det inte egentligen pengar som sätter stopp för resande. Vi kunde gott spara ihop en södernresa/år. För oss är det tiden som inte riktigt finns. I år får jag fyra veckor sommarsemester och maken har som egenföretagare sedvanliga två veckor sommarsemester. För första gången på många år har vi ledigt båda veckorna samtidigt.
  Vi försöker göra en resa de veckorna maken är ledig för då kan de inte ringa från jobbet och be honom komma in en sväng. Ibland kostar resan mycket ibland lite. Vi är dåliga på att planera resan ekonomiskt så oftast överskrids budgeten och vi får leva sparsamt sen nån månad för att jämna ut det.
  Årets resa blir en fjällvandring. Tyvärr är det mitt i värsta myggsäsong så vi måste lite se vart det bär. Ifjol blev det bilsemester i Norge och en vecka i Jotunheimen. Året innan blev det fjällvandring i Nordnorge.
  Våra barn får tyvärr inte uppleva ”vanliga” semesterupplevelser som bamse, astrid Lindgrens värld osv. Då vi som föräldrar är noll intresserade. Powerpark och Ähtäri är något som vi tar varje år som jag inte räknar som resor.
  Vi drömmer om att upptäcka Åland, Gotland, Island, Svalbard m.m. kanske vi nångång kommer oss för att åka till något av ställena. Vi tar ett år i taget och ser vart det bär.
  Vi (eller jag) försöker spara undan lite pengar under året som resbudget. Vi är ekonomiska på gränsen till ”kniido” så vi reser nog på billigaste sätt. Maken kan också lyfta lite dividend och då kan vi använda lite av den till vår resekassa.

  Gilla

 8. Vi semestrade förra sommaren några dagar på Åland där vi hyrt en liten stuga och sedan åkte vi vidare till Sverige och tog höga kusten upp. Vi hade då en fem månaders tjej så några djurparker eller lekland var inte riktigt något som stod på agendan, men Åland kan jag ändå skarpt rekommendera! 😊 I år åker vi istället till Gotland och semestrar där i liten stuga vilket vi ser fram emot 😊 tyvärr blir ju stugorna både på Åland och Gotland fort uthyrda så gäller att slå till nu om ni hittar något, vi hade dessutom lite bekymmer med att få passande biljetter till gotlands färjan, verkar också fort bli slutsålt. Vi har också planerat att senare när barnet (ev. Barnen) blir äldre vill vi nog åka till både Astrid Lindgrens värld, Vimmerby, Mumindalen, Legoland, Kolmården och andra liknande platser för just barnfamiljer. Men ifall ni ännu inte har bokat något så kan ni ju se lite olika alternativ och ta det som finns ledigt eller som känns bäst just för er, finns ju egentligen hur mycket som helst, både nära och lite längre bort 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s