EN TISDAG

Haloo, vilken dag! Sommaren är nog här nu. Vi har spenderat dagen utomhus. Bara inne på lunch och middag och så ut igen. I kväll blev det också en sväng till stan men förutom det har vi bosatt oss ute.

Men man kan väl också säga att det är nu som kaoset börjar, alla tre ytterdörrar som står på vidgavel från morgon till kväll, barnen som springer ut o in från baksidan till framsidan och har hemmet som genomfart, med sand mellan tårna. En disk som hopar sig då man hellre spenderar så mycke tid som möjligt ute. För att inte nämna tvättberget. Badbrallor och handukar som hopar sig i högar. Rutiner som går i kras. Barn som vägrar lägga sig innan ljuset slocknat utomhus [tolvsnåret på natten]. Glassbollar som ramlar av struten. Tårar att torka. Inomhusleksaker man hittar [eller aldrig hittar] utomhus nergrävda, nya pusslen som lämnat ut i regn. Sandaler som ligger här och där och man alltid bara hittar ena av. Små knän som skall plåstras om. Medan köttet bränner sig fast på grillen.

Och sen så längtar vi och väntar vi. Och njuter av den till fullu.

Sommaren med småbarn. 

Men sen så finns det ju också fjärilar och bin, blommor och brunbrända små ben…

Det är väl det som gör den magisk. En härlig tokig kombo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s