RECENSION : HÄRMÄ SPA

Det var några av er som ville ha en recension av Härmä Spa, så här kommer den!

Jag har valt att göra två olika recensioner, en utav själva hotellet och den andra av badavdelningen. Och obs, skrivet utifrån vår upplevelse. Låt oss starta med:

Hotellet

Vi hade alltså förhandsbokat en svit men när vi checkade in och kom till vårt rum visade det sig att vi fått ett familjerum. Allt annat än charmigt och mysigt. Typ ingen inredning förutom sängar och fåtöljer, inga tavlor, mattor o dyl och vi upplevde det mer som ett patientrum än ett hotellrum faktiskt. Vi ringde receptionisten och fick byta rum till det vi bokat. Sviten var lite bättre, större och ljusare, men sunkig. En rejäl uppfräschning och ordentlig städning hade verkligen varit på sin plats innan hotellgäster anländer! Inte ok att te.x ha gammalt vatten kvarlämnat i bastuhinken, en glasvägg som var så fettig att man inte längre såg igenom den, fläckiga speglar, smulor i ”minibaren” osv. för att nu nämna några otrevliga upptäckter. Kändes inte alls trevligt. Och när man nu bokat en svit hade det gärna kunnat finna en vattenkokare, lite té och sånt i rummet också, men antar att det bara är en extra lyx.

Frukosten och lunchbuffen visade sig dock från sin bättre sida. Har även ätit där tidigare och alltid fått god mat. Så det var positivt. Barnen hade också en egen liten disk att plocka mat åt sig ifrån och för de som har allergier fanns ett alternativ bord att plocka från.

Hotellet är ju ett såkallat spahotell men även ett rehabiliteringscenter, satsar på barnfamiljer framgår det även att de skall göra. Och ja visst, några barnfamiljer såg vi faktiskt skymten av, men mest kryllade det av åldringar och pensionärer.. Och ja, mellan varven kändes det faktiskt som att vi var på ett pensionat o inget spahotell, haha.

Inomhus fanns det även en stor lekplats för kidsen, den upptäckte vi dock av en slump då vi skulle åka, så den hann vi inte testa på. Utomhus hade de också en lekpark för barn och en pulkabacke med grillkåta. Även detta råkade vi se av en slump. Som tur råkade vi dock ha pulkan med så att M kunde åka lite innan vi for hem. Så ja, bättre information från receptionisten hade verkligen varit på plats om vad som finns på området, speciellt när det framgår att det är ett ställe för barnfamiljer.

Så ja, hur många stjärnor blir det? Möjligtvis 2/5. Med tanke på badet, lekställen och maten som serverades. Själva rummen vill jag tyvärr inte dela ut några stjärnor till.


Badavdelningen

Badavdelningen där är relativt ny och uppfräschad. Därifrån har jag egentligen inget negativ att anmärka förutom att det kunde ha funnits ett bubbelbad eller två. Det är ju ändå ett spa hotell och borde även framgå på ett annat sätt än att det finns behandlingar att boka. På hemsidan uppger de även att där skall va 32grader varmt men så kändes det verkligen inte. Dock kan det bero på min sköldkörtel att den spelade ett spratt med mig, för ingen annan klagade på värmen medan jag själv frös. : ) 

Badavdelningen hade fyra bassänger. En stor för motionssimmare. En liten för de minsta, som Othilia skulle ha älskat. Och två mellanstora. Den ena med kallare vatten var man kunde köra olika bollspel. Dock djup så den var anpassad för äldre barn. Den andra mellanstora bassängen var Mirandas favorit. Den hade bl.a. en liten rutchkana, bubbelbad och vattenfall i ett. 

Bastuutrymmen var helt ok, lika så dusch och omklädningsrum, dock kanske aningen litet om vi nu skall klaga på nått.

Så ja, badavdelningen där är helt okej och bättre än te.x jakobstads-eller kokkolasimhall, alltså roligare för de små, men vill man åka till ett riktigt vattenparadis så borde man kanske åka nån annanstans. Men för en Lördagsutlykt lämpar det sig nog riktigt bra, då skulle jag även rekommendera att kombinera med korvgrillning och pulkaåkning i backen för en perfekt dag!

Badavdelningen får 4/5 stjärnor!

2 reaktioner på ”RECENSION : HÄRMÄ SPA

  1. Tack för recensionen! Bra att veta ifall vi far dit någon gång! Det var ju dåligt av dem att inte informera om lekplatsen, lekparken och pulkbacken, det tycker man ju nog att de kunde göra när det kommer barnfamiljer! Och att ha städat dåligt innan det kommer nya gäster ger ju verkligen inget bra intryck. Men har själv ätit där någon gång och maten har varit bra, så det är ju bra om det fortfarande är bra mat där!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s