Året det händer..

.. ja, förhoppningsvis, ifall vi inte stöter på några större hinder. – Det är köket jag pratar om! 


Vi har äntligen börjat klottra ner lite tankar, skisser, modeller och ideer, samt googlar inspiration. 

Samtidigt som köket skall förnyas skall det in nytt golv o tak i både hallen o köket, samt lite el jobb. Så det kommer bli en lite större o mer krävande förvandling än de andra rummen, men de ska bli skoj! Ser så fram emot tills det är klart, för då har vi i princip fixat hela lyan invändigt. ♡

Just nu lutar det mot antingen början eller slutet av sommarn som köks-renoveringen drar igång, så är ju ute i god tid. Men känner att köket är nått man vill få den rätta känslan över, och känns även bra att vi hunnit bo in oss en tid och fått se vad som funkat hittills och vad vi vill ändra på. Även skönt med en större tidsram med tanke på en vild trio som också kräver sitt.

Kökets utgångsläge är dock lite speciellt, med liten utbuktnad/burspråk + en större öppning mot hallen (se bild ovan), så möjligheterna är nog inte oändliga, speciellt med tanke på att vi inte vill flytta på befintligt el och vatten heller. Men redan att välja nya kökkskåp och stil kommer räcka mer än väl!

En gammal bild på hur köket ser ut nu.


Och lite inside pic’s! 

Ett stort plus är de stora fönstren (som jag inte lyckades fånga på bild) som släpper in en massa ljus. I övrigt är det inte riktigt fab med sina 90tals bordar, krusiduller och massa lådor o skåp.

Tänker mig ett mer lantligt o elegant kök, helst inte så modernt men heller inte chabby och plottrigt. Gärna vita skåp, vitrin ovantill med spröjs, ljus träbänk och silvriga handtag. Typ. Nått i stil med dessa..

Bild:@ninahoflander

Bild:@villa_pedersen

Eleganta, lantliga och vackra kök. Eller hur!? ♡ Bara att fortsätta planera och vänta in dagen då vi kan börja verkställa.

En reaktion på ”Året det händer..

  1. Åh vad roligt med köksrenovering!😀 Vi renoverade köket och hallen för 3 år sen efter många års väntan, längtan och drömmar (och sparande, haha! 😅) och det var sååå underbart att äntligen få slita ut den gamla slitna köksinredningen (som var lite liknande era köksskåp) och få göra om precis som vi ville. Och få slippa de fula tapeterna och den extremt fula färgen på panelen i hallen! 😊 Lycka till med planeringen och renoveringen! ☺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s