Hipp Hipp Hurraa

Så blev han fem år, vår charmiga lilla kille. För fem år sen såg vår vardag helt annorlunda ut. Vi bodde i en liten mysig lägenhet i Skata, trägolv, kakelugn och en sprakande vedspis. Ett lyckligt förväntansfullt par som väntade sitt första barn till världen. Och jag minns spänningen, nervositeten, rädslan, längtan och förväntansfullheten inför det nya livet.

Kvällen innan BF kände jag en enorm foglossning när jag gick kring i butiken och strax innan midnatt fick jag börja klocka värkarna. En fyra tiden fick vi åka in och möttes då av första SNÖN som dalade ner och lade sig som ett vitt täcke på marken. Men en envis liten krabats var det allt, som inte ville kika ut innan kvällen smugit sig på.

Minns hur jag förundrades över de småsmå tårna, de småsmå fingrarna, den näpnaste lilla näsan jag nånsin sett. 2840gram och 48cm kärlek, så liten så skör, så vacker. Och så mycket att älska.

DSC_8302.JPG

Nu är han FEM. En livlig känslosam krabat, som älskar att leka med sina syskon, ta hand om dem. Älskar att mysa, bara ligga nära, lyssna på sagor och få känna närhet och trygghet. En som hatar att förlora i spel, älskar att busa och tar ibland i för hårt. Finns så mycket kärlek och omtänksamhem i den lilla filuren så jag tror att alla hårda tag bara beror på att han inte vet hur han skall få uttryck för sina fina känslor. Favoritleksaker just nu är små lego och radiostyrda bilar – Alldeles Just låg du ju där, i min famn, och hade precis lärt dig gripa tag om skallran. 

Det är vår kille det. Vår fina femåring.

DSC_8312.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s