En plats för finfika

Här ser ni ett litet hörn av vårt vardagsrum. Rummet är 26,5m2 stort och genast på första rundturen i hemmet visste jag att där under fönstret skall en bordsgrupp stå.

Detta kommer bli en plats för finfika och de lite lyxigare middagarna när finservisen åker fram. 

Idag har jag fixat gardiner till fönstret. Alla gardiner i rummet hänger från skenor i taket. Vilket ger den lyxigare känslan och skapar höjd i rummet.


Bordet är ett gammalt IKEA som följde med från gamla stället. Tills vidare skall det rustas upp, tills vi hittar det perfekta som rymmer tre stolar per långsida. Själva bordsskivan skall slipas och färgas i samma nyans som stolbenen.


I vardagsrummet har vi satsat på lite dyrare möbler, vilket har gjort att vårt vardagsrum fått/kommer att få benämningen finrummet. Här hoppas det inte i sofforna, ritas, kladdas osv. Utan här skall det hållas nåsånär fint så man kan koppla av, njuta och tanka energi när man sätter sig ner.

Ibland får barnen ta spel, lego eller nått annat smått till bordet, men i övrigt försöker vi hålla det så leksaksfritt som möjligt, (ja bortsett från en liten korg småprylar för baby O) vi är ju ändå också två vuxna som behöver en liten free zoon från leksakskaoset ibland och ett ”vuxenrum”. Och jag tror att det är nyttigt även för barnen att kunna lära sig att alla rum inte är till för lek o bus + att kanske även de behöver en free zoon från leksaker och lek ibland, och det kan de få här. : )

7 reaktioner på ”En plats för finfika

  1. Vilka snygga stolar! Och roligt med en plats för finfika. Blir nästan avis på ert stora vardagsrum, här får vi tills vidare dras med vårt trånga svårmöblerade L-formade vardagsrum. 😕 Är nog tänkt att det ska byggas ut så småningom, med den befintliga verandan i L:et. När det nu sen blir av…
    Jag vill också gärna hålla vardagsrummet så leksaksfritt som möjligt för att slippa vada över mängder av leksaker just där… Så hade makens ena bror när deras barn var mindre, någon enstaka leksak kunde de ha med till vardagsrummet men resten av leksakskaoset fick stanna i deras egna rum, och det funkade bra.

    Gilla

    1. Jaa, jag älskar rummet, eller ytan och formen på det! 🙂 Fast helt leksaksfritt är det inte (shh shh;) Jag har faktiskt en korg som är Othilias, som hon får leka med så mycket hon vill där (+ att jag känner att jag vill ha nått då småkompisar kommer på besök). Känner att hon är så liten ännu för regler och hon vill ju gärna ännu vara där jag är. Men så fort hon lekt klart skall sakerna tillbaks i korgen för att hålla det trevligt. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s