Sensommarkaka

Nu då det är skördetider tänkte jag passa på att dela med mig av ett riktigt gott recept, denna gång också glutenfritt. På en sensommarkaka. För visst är det så att man inte bara skall trycka frysen full av läckerheterna, utan också ladda upp kroppens lilla förråd med allt gott man hittar ute i naturen. Och så är det ju så att bären smakar allra godast färska.

Hemma hos oss har vi laddat frysen med lite jordgubbar, blåbär, hallon och lite vinbär. Har ni plockat nå bär? Vilka är era favoritbär?


Sensommarkaka

(Du behöver: ägg, potmjöl, rismjöl, socker, bakpulver – philadelphia, grädde, florsocker – sylt o bär)

Till bottnet använder du dig av tre lika metoden. – Du tar tre lika stora glas, knäcker ett ägg i ett, mäter upp lika mycket socker i det andra och i det tredje fördelar du hälften potatismjöl o hälften rismjöl + en halv tsk bakpulver. (Alltså alla glas skall ha lika mycket i sig – till nivån av ägget.) Detta till en botten på ca 20cm i diameter. (Har du en större form ökar du på äggen)

Vispa socker o ägg vitt o poröst och rör sen ner mjölblandningen. Häll i smörad form o grädda i 175c tills bottnet är gyllenbrunt.

Så länge kakan svalnar vispar du upp 2dl grädde och rör sen ner lite mer än halva paketet philadelphia osten + två msk florsocker (eller enligt smak).

När bottnet svalnat drar du ett lager sylt över och klickar sen ut fyllningen. Sen är det bara att hälla de skördade bären över. Pudra lite florsocker över och njut! (Går ju såklart bra med frysta bär också.)

Två omtyckta kombinationer är te.x. jordgubbar o blåbär eller hallon och blåbär.

Och lite choklad har ju alldrig skadat, för en lite sötare kaka.

En reaktion på ”Sensommarkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s