Work in progress

Hej ni! Lördag här idag och vi jobbar på. Pappa var hit och skulle hämta sin motorsåg (som inte ens var här) och på samma gång tog han oplanerat piff & puff med sig hem. Passade mer än väl då vi idag håller på målar i badrummet och små fingeravtryck på kaklen är rätt oönskat. ♡

Under tiden tänkte jag uppdatera med ett inlägg jag gjorde för nån vecka sen, men som hamnade i utkastet pga hann inte publicera.

______________________________________________________

Idag tänkte jag uppdatera er om vårt hjälpkök. ( Snigelprojektet. ; ) MEN det är väl så det är att renovera med tre småttingar varav äldsta fyra. Det får bli klart då det blir klart.

Detta är hur det såg ut till begynnelsen.

hjälpkök innan

Största projekten vi hittills gjort i rummet..

hjälpköks renovering2

hjälpkök planritning

Och hur det ser ut nu.

DSC_6801.JPG

Vi har alltså flyttat väggen, bytt plats på fönstret och dörren & tagit bort batteriet för att skapa mer bänk & skåpyta. (När vi flyttade in var hjälpköket helt o-inrett). Och senaste vi gjort är att måla taket vitt (som ni såg ovan var halva taket vitt o halva träfärgat iom väggflytten) och slå fast panelen. Vilket tog bra mycket längre tid än tänkt då det skall sågas, mätas och passas in runt dörrar fönster o eldosor.. Ännu drömmer jag om att sätta in  en glasdörr till badrummet, med vit bred karm och frostat glas i mitten (typ som denhär). Men tills vidare får gamla dörren fungera.

DSC_6811

Nästa projekt blir att lägga taklister och sen fundera ut vad vi skall göra med golvet. Mitt förslag lutar mot att dra en betong liknande massa (microsementti) tunt över kaklen med en gnutta struktur i. Och sen matcha med en bänkskiva i betongimitation. Skulle nog bli hur fint som helst. Lite grovt och rustikt mot de något lantliga väggarna. Sen skall inredningen mätas ut och beställas, jee! Skåpen kommer gå i vitt.

_____________________________________________

Sen jag skrev detta inlägget har vi hunnit bestämma oss vad vi skall göra med golvet, och vi kommer att måla det med kakelmål. Här vann det billigare alternativet. Men det är så det är när man bygger/renoverar, om man inte är gjord av pengar vill säga. ; ) Vi har också köpt inredningen. Till vänster blev det öppna hyllor ur IKEAs ALGOT serie, som vi redan faktiskt monterat. Gillar att panelen syns igenom än om alla väggar skulle täckas in med skåp. Sen till vänster, längst in, kommer ett städskåp som går upp till taket och på sidan om tvättmaskinstorn med skåp ovanpå. Och från det går bänkskiva ut en bit längre än fönstret med skåp o lådor under sig + diskho under fönstret. Längst mot väggen lämnar det öppet för vagnparkering. Men när kidsen är så stora att vagn inte längre behövs, sätter vi in en bänk (samma som bänkskivan) med lådor undertill och sen snygga krokar ovanför för barnens utkläder.

SÅ LITE SÅNT. 🙂 Nu ser ni vad vi sysslar med. Mera bilder kommer under projektets gång om ni tycker det är intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s