Utveckling

Ikväll hände det! Nu har minstingen börjat kravla sig upp o stå på sina egna ben! Hon har varit en så lugn och försiktig krabat så alla tecken har visat sig på att hon inte kommer gå i sina syskons fotspår. ; ) De har båda började gå vid tio månaders ålder. Men utan förvarning idag ställde hon sig upp utefter sängen, och senare på dagen kravlade hon upp sig i matstolen (! Alltså så hon stod o lutade över bordet). Och ikväll, bästa av allt..

Alltså haha gulle, vi hade så roligt. Plötsligt stod hon där vid skåpet, kämpade, och efter en stund satt hela hon inuti skåpet. Hon som är så lugn o tystlåten, kryper runt o bara är, hittar vi plötsligt i köksskåpet. Våra misstankar om att hon inte kommer gå i sina syskons fotspår får vi ändå kanske slopa? ; )

Hittills har jag iaf tyckt att det har varit SÅ skönt att hon ännu inte går o stiger upp, utan bara lugnt o försiktigt kryper fram, fastän andra i samma ålder gör det. Senast igår sa jag att hon inte alls behöver ha bråttom, vid 1år och 3mån känner jag mig redo för det, Plötsligt känns det ju som att de blir så stor när de börjar gå! Vill ju ännu njuta av bebistiden läänge! Snyft.

När har era småttingar börjat gå? 

4 reaktioner på ”Utveckling

 1. Vår dotter blir 13 månader nu nästa vecka och hon ställer sig upp och går med stöd, i och bredvid sin säng och längs vår säng, längs köksstolarna osv, men hon går inte själv än eller ställer sig upp utan stöd. Och jag har också tyckt det bara varit skönt att hon inte börjat gå än, hon hinner nog! 😊 Men i min mammagrupp på FB så har de flestas bebisar redan börjat gå (födda april-juni ifjol).

  Gilla

 2. Här har det varierat friskt. Äldsta börja gå först vid 15 månader och andra vid 11 månader. minstingen är nu 9 månader och jag tror nog inte hon börjar före året iallafall, men vi får se. 🙂

  Gilla

 3. Vi trodde att de sku ta väldigt länge innan dottern börjar gå,eftersom hon började åla vid 8 månader och krypa vid 9 månader och har alltid (ännu idag) varit väldigt försiktig och lugn, men före 12 månader började hon ta sina första steg och de tog inte länge innan hon började gå på ‘heltid’
  Stora blir dom ju direkt dom börjar gå. 😦

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s