Renoveringsdag!

Heej!

Såhär ser det ut hemma hos oss idag..

DSC_5834

Det är hjälpköks- och badrumsrenovering på gång. En vägg som skall rivas och en ny som skall byggas. Badrummet skall lite förminskas och hjälpköksutrymmet förstoras. Just nu är hjälpköket inte till mycket hjälpkök utan fungerar mest som en genomgång. Som trebarnsförälder tycker jag det känns som ett måste att få ett funktionellt hjälpkök för en funktionell vardag. Sitter ju just nu på badrumsgolvet och viker kläder ur badbunken, not so fancy..

Själv sitter jag och planerar hjälpköksutrymmet sålänge mannen gör grovjobbet. Googlar inspiration och skissar ner. Utrymmet kommer bli 4m x 1,95m, och på sammagång också fungera som extra ingång för leriga skor.

Skulle va tacksam om ni ville lista era bästa tips för ett hjälpkök! Vad älskar ni i era och är bara ett must have (ja förutom maskin o tumlare då), och vad är en onödig investering?

H. En som aldrig haft ett fungerande hjälpkök.

10 reaktioner på ”Renoveringsdag!

 1. Det som jag saknar i vårt är någonstans att hänga de plagg som inte går i tumlaren. En takfast torkställning som man kan dra ner och hängare på väggen skulle jag vilja ha i vår. En parkeringsplats för vagnen skulle också vara praktiskt, nu är den väldigt mycket i vägen….

  Liked by 1 person

 2. Ett såntdär galler med golvsil under och en handdusch bredvid, vid dörren, är ett måste för mig numera i hjälpköket. Så smidigt när barnen kommer in med leriga stövlar och kurakläder, bara att duscha bort leran innan man tar av kläderna. 🙂

  Liked by 1 person

  1. Jaa, det drömmer jag faktiskt om, men lite svårt att få in i ett gammalt hus då vi endast gör ytrenovering. 😦 Men ett enormt handfat skall jag iaf ha så där får säkert en som annan lerig stövel plats! 🙂

   Gilla

 3. Gallret med golvsil och duschslang är nåt jag saknar.
  Men stor lavoar och arbetsbänk är nåt jag är väldigt glad över att ha, likaså skåp upptill taket är bra att ha där.
  Vi ska bygga en platsbyggd bänk med krokar ovanför för barnens jackor och hyllor för olika lådor/korgar.
  Det är nåt jag har saknat och saknar, för det skulle vara så mycket bättre att kunna sitta ner och klä på barnen.
  Sen har vi klädhylla och skohylla en bit in i väggen, hoppas du förstår vad jag menar. 🙂 Det är ett + för då hålls jackor å skor undan från själva ”korridoren”.
  Man kan väl aldrig få för stort hjälpkök.. Kan tycka att vårt e för litet ibland när kläderna är smutsiga å sandiga, men bättre med knappa 10 kvadratmeter än inga alls.

  Liked by 1 person

  1. Tack för denna kommentar, nu fick jag flera tips. Inbyggda hyllor lät ju som en smart lösning. Vårt blir nog inte ens 10m2, men som du säger, bättre med ett litet än inget alls. 😀 Gäller dock att planera de små kvadraterna smart..

   Gilla

 4. Har inte något hjälpkök själv, men skulle väldigt gärna ha ett! Och hade jag det skulle jag absolut vilja ha just ett sånt där galler med golvsil och handdusch bredvid. Har sett det på bostadsmässor och blir alltid lite avis då, vore jättebra att kunna spola av leriga stövlar och hundtassar! Sen så skulle jag verkligen uppskatta någonstans att hänga våta och smutsiga ytterkläder på tork, det har vi ingen bra plats för i vår rätt trånga hall.

  Liked by 1 person

 5. Ett måste i hjälpköket för oss är torkskåpet. Det sved i plånboken när vi köpte men ååh vad det har betalt sig tillbaka. Man behöver inte ha så många ombytes overaller o handskar. Perfekt för oss som bor på landet och har barn som är ut dagarna i ända.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s