Förevigat prickarna

DSC_5764

Idag har vi inte haft mycket på G. Othilia har haft en till vaknatt så vi är lagom pigga i knoppen här. Hon är gnällig och verkar vara lite besvärad i kroppen, stackarn. ♡ Är trött o vill sova mycket men får inte ro att somna = gnäller. Jobbigt säkert att ha en massa blåsor över sig. Men det blir bättre. Peppar peppar. Jag har hämtat ut KS att spraya på iaf vilket jag läste att kunde lindra klådan.

…Sen är det bara två barn kvar..Jisses. 😀 Får ju va tacksam att de flesta andra barnsjukdomar nästintill är utrotade i vårt land.

Nåja jag har försökt föreviga prickarna iaf, att lite piffa upp sjuklingen skadar väl inte. Tänkte att det kan va roligt att ha sen när de växt upp. : )

DSC_5765

DSC_5762

Mest prickar och blåsor fick hon på huvudet och överkroppen. Lite extra jobbiga de som är i öronen och nära munnen och ögonen. Igår märkte jag att hon hade fått på tungan också, men de är nästan helt borta nu, hon låg hela förra natten och ”pruttade” med munnen, gissar att det kliade på tungan. Benen o fötterna är nästan helt prickfria. Håller tummarna att det börja ge sig nu, många av dem håller redan på torkar ut så kanske de små röda inte orkar blomma ut..

4 reaktioner på ”Förevigat prickarna

 1. Ja, de flesta andra barnsjukdomar är ju utrotade p.g.a. att vi har vaccin som utrotat de allvarliga barnsjukdomarna. Därför ska vi inte sluta att vaccinera våra barn! Det finns en orsak till varför sjukdomarna är borta.. tänk på det.

  Gilla

  1. Kolla statistiken! Barnsjukdomarna började försvinna redan innan de införde vaccin, tack vare bättre hygien. Går inte att jämföra 1800-talet med nutiden. Chansen att överleva och tillfriskna från någon av dessa barnsjukdomar är dessutom större än att bli frisk från en vaccinbiverkning, som tyvärr är väldigt vanliga och omfattande. Finns många vaccintillverkare som aldrig skulle vaccinera sina egna barn, de är de man borde lyssna på och inte läkare som suttit på en 4 timmars kurs om vaccin, sponsrat av läkemedelsverket.

   Liked by 1 person

 2. Ojj ojj styrka åt er. Tungt med vaknätter,speciellt tungt om man int är vana att vaka om nätterna som int jag var. Hohho ja var helt dåsig dagen efter att jag vakat en natt med killen då han hadd kopporna 😅 . Kan trösta dig med att det är enklare med större barn och vattkoppor. Dom kan man ju förklara varför det kliiar och att det blir bra efter ett par dagar men svårare att förklara åt en liten. ❤

  Liked by 1 person

  1. Tack Sandra! ❤ Jamen eller hur, här är vi vana att få sova någorlunda gott om nätterna så man blir nog minst sagt dåsig av att vaka. 😀 Ja, jag hoppas de får en enklare variant! Också jobbigt att de små inte kan prata o säga hur det känns, för då kunde man ju enklare hjälpa också..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s