Vattkoppor & viktig info

Hej. I morse när jag tog upp Othilia och satte mig ner för att mysa i fåtöljen en stund märkte jag en röd vätskefylld blåsa i hennes hårbotten, usch vad är det här!? va första tanken innan jag kom på att jaa, det måste ju va vattkoppor. Och ja, det är det nog, hittade några till i nacken också efter en nervös kroppsvisit av det lilla barnet. ; )

För ca. två veckor sen hade en av mina kompisars barn vattkoppor och vi var snabba då att försöka smitta ner Leo så att vi skall få det undan, ni vet, ju yngre de är – desto lindrigare är det. (Tänker också att det dessutom är bättre att få det undan nu innan sommarn, än om de alla tre skulle insjukna då i 30 graders svettig sommarvärme)DOCK är Leo och Miranda ännu helt prickfria! Skall bli spännande att se om det dyker upp ännu i dagarna eller om det ännu tar två veckor innan de insjuknar. Idag är det 15 dagar sen vi försökte få viruset, och inkubationstiden är ju ca. 14 dagar. Visar ju dock tydligt vem som har dåsigaste immunförsvar här, med tanke på att O fick dem som inte ens var i direkt kontakt med smittan.

Vi håller bara tummarna nu att det blir en smärtfri variant, var lite rädd innan hur hon kommer att reagera med tanke på att hon varit så mycket sjuk och hennes dåliga immunförsvar, men fi får se. Jag hoppas det går lindrigt över. ♡

DSC_5638

Vill i samband med texten också dela DENNA länk som snurrat på Fb här i dagarna, om att man INTE ska ge ibuprofen åt barn med vattkoppor. (Ibuprofen säljs i finland med bl.a. följande namn – burana, ibumax, ibumetin, ibusal, ibutabs, ibuxin, ardinex).

Har era barn (ni som har barn) haft vattkoppor? Hur har de reagerat? Hur snabbt har det gått över?

8 reaktioner på ”Vattkoppor & viktig info

 1. Dottern hade dem som ca 2,5 åring. Lite feber och kräktes(kräker alltid då hon är febrig) och sen kom nipporna. Hon klagade aldrig att de kliade, smorde dem med potatismjöl regelbundet. Så ganska lätt nog, lillkillen 6 mån har inte haft dem än.

  Gilla

 2. Här har sonen vattkoppor just nu! Fått hem dem från dagklubben. Som tur är har han en rätt mild variant, slapp febern och klisndet var som värst i lördags. Väntar bara på att lillan ska få det nu också. Hoppas O inte behöver besväras så mycket av sina!

  Gilla

 3. Lilla sessan, hoppas hon int har för jobbit! ❤ Både Elliot o Matheo hadd myki koppor, men förvänta mig myki mera gnäll, kli och besvär. Ja tyckt int att de va så falit att ha dem, o nu har vi de undan 🙂

  Gilla

 4. För en månad sen hadd alla våra fyra barn. Äldsta 7 år och minsta 2 år. Alla fick dom på samma dag å jag upplevde att den tredje å fjärde dagen var som värst. Minsta sonen sov i princip ingenting just natten mellan tredje å fjärde dagen. Våra barn badade bubbebad när klådan var som värst och det tyckte dom va skönt. Vi använde oss också av potatismjöl och så hadd ja nå salva från apoteket. Minsta sonen som har blöja hadd jätte mycket i baken å det hjälpte riktigt bra att pudra massvis med potatismjöl dit. Jag hadd nog vänta barnen sko vara sjukare men det gick nog bra. Skönt sen att man har det över. Hoppas era barn klarar det lindrigt. Krya hälsningar.

  Gilla

  1. Tack så mycke ❤ Oj, "häftigt" att de alla fyra blev sjuka på samma gång, fast de säkert är jobbigt de också. Tänker att det kanske e vanligare att nån blir först och så blir resten sen efter ett par veckor.. Vi har bubbelbad här hemma så tack för tipset, skall testa på det om det blir besvärligt. Märkte också att O hade ganska mycket i "blöjvecken", håller tummarna att de inte börjar svida när de spricker. 😦 Här är bara O ännu sjuk, skall bli spännande att se vem som är näst, de tar väl alla sina egna två veckor så det sammanlagt blir sexveckors sjukstuga :@ : D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s