Dagsutflykt från Levi

Idag bestämde vi oss för att åka till Ylläs, eller Äkäslompolo egentligen som ligger nått på 50km härifrån. Som sagt är vi ju här på barnens villkor och försöker hitta på en massa skoj som passar dem. Så när vi googlade kom det upp en liten djurgård där som verkade toppen för barnen. Så efter frukost packade vi ner grillkorv och lite annat gott och satte oss i bilen..Här kommer ett axplock bilder.

DSC_4948DSC_4951DSC_4958DSC_4970DSC_4977DSC_4985DSC_4987DSC_5002DSC_5000DSC_5016DSC_4995De hade också ett rum inomhus med sköldpaddor, fåglar, marsvin, ormar och en massa annat..DSC_5004DSC_5015Innan vi åkte därifrån fick barnen åka en tur i släden! Så glada var de, en tur kring området och en liten bit in i skogen, väldigt uppskattat.DSC_5031DSC_5024

En helt fantastisk förmiddag. Och baby o sov hela vistelsen i vagnen. På vägen hem stannade vi vid SnowVillage. Ett helt fantastiskt ställe, byggt av snö och is! Gick runt och wow’ade och sen blev det fika på café där.

Väldigt svårt att få några rättvis bilder därifrån men har ni vägarna förbi måste det absolut ses. 12€ per pers och gratis för barnen, men det var det värt. (Googla Snowvillage ylläs.)

Så att sånt. Två toppen ställen att besöka om ni är i Ylläs / Levi trakten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s