Snabba att döma

Flera gånger har jag fått kommentarer om min ”rosa fluff blogg”. Att jag lever i nån slags låtsas värld. Att jag förskönar vardagen etc, etc.

Så här kommer lite svar på tal.

– Ja vår vardag är faktiskt en dans på rosor. Rosor är härliga, doftar gudomliga – men har också en himla massa taggar!

Jag tycker vi har så lätt att döma utifrån raka mattkanter på bild, städade hem och snygga mamas. Är det den bilden ni får av mig/min blogg så vill jag meddela att ja – jag behöver ha det.  Men vår vardag är faktiskt så mycket mer än det. Varför bloggar jag inte om det då? Nej, för jag behöver ha dendär platsen var jag kan ha det fint och organiserat runtom mig och var jag ev. kan inspirera och kunna sprida ett kryddmått ny energi nu som då till ens någon där ute. För energi är allt annat än man har. Speciellt som trebarnsmamma. Dessutom ger denna blogg mig själv energi, jag får fokusera på roliga saker, guldkorn ur vardagen och sånt som jag uppskattar.

Gör detta då min blogg till en oärlig blogg?  Försöker jag försköna vår vardag? Nej. Dessutom tror jag att alla som är vuxen och har nån typ av förnuft mycket väl vet att föräldralivet också kan va tufft. Ja ibland t.om. mer än tufft.

 

Som jag inte skrivit här (För det är så himla uttjatat och ledsamt!) så har Othilia i.g.e.n varit sjuk, precis lagom när vi skulle flytta – tills typ nu. Ögoninflammation, väldigt snorig, och en eländes hosta som krävt ventoline fler ggr per natt och hållit oss vaken om nätterna. Jag har gått på sparlåga och mannen lika så. Enda hoppet har varit på morgonen att tänka – jess, nu har vi igen en dag bakom oss måtte vi komma oss igenom denna också. Och det känns fel, så fel! Precis när man behöver den mesta energi så sugs allt och lite till ifrån en.

Och det känns så fel att det skall va så. Bedömer mig i övrigt som en rätt positiv människa, men har verkligen varit en jobbig start på nya året och det tär på humöret! Bl.a. just därför behöver jag detta space, min lilla fristad var jag kan lämna allt bakom mig och fokusera på roliga saker, på de små guldkornen ur en just nu jobbig, intensiv och energifattig vardag.

Så nu vet ni. Jag lever inte i nån låtsas rosa fluff värld. Ni behöver inte kalla min blogg oärlig. Här berör oss livet precis lika mycket som hos vilken småbarnsfamilj som helst. Jag är ju faktiskt trebarnsmamma och alla som har barn borde förstå hur tufft det kan va mellan varven. Jag försöker bara välja att fokusera annorlunda och se ljuset ur springan.

18 reaktioner på ”Snabba att döma

 1. Det är just därför det är så skönt att komma in hit på din blogg, man vet att du inte sprider en massa negativitet runt dig utan dina inlägg gör ju vilken grå och jobbig dag som helst lite ljusare! De som tycker att du försöker försköna ert liv kan inte ha barn själv. Jag tycker att alla småbarnsföräldrar bör veta att livet inte endast är rosa fluff och en dans på rosor.

  Så tråkigt att er lilla O har varit så pass förkyld nu igen. Basiluskerna måste ju snart börja ge med sig skulle man tycka. Här har vi faktiskt varit friska i tre veckor nu, knappt så jag vågar skriva ut det! Hoppas ni hade en lyckad shopping vid Ikea idag ❤️

  Gilla

  1. Tack så mycket för denna fina kommentar, vad glad jag blir. ❤ Ja man skulle ju tycka det.. Skönt att ni får vara friska och hoppas det håller i sig! Trevlig påskvecka till er. Kram!

   Gilla

 2. Jag tycker de flesta borde förstå att ingen lever i en ”rosa fluff värld” och att alla har sina problem, stora som små.. Men varför lyfta fram det negativa? Det är så mycket negativt i vår värld ändå..

  Gilla

 3. Din blogg är bra,jag tycker åtminstone om att läsa den och se dina fina bilder och om inredning och dina superfina inredningsprojekt! Skit i vad andra säger och skriver det du själv vill.Alla vi har våra egna problem men det behöver vi ej skriva om ifall vi inte vill! Dom som skriver eller säger att din blogg är ”rosa flugg blogg” dom är avundsjuka!!!Skit i dom! Kram och hoppas du fortsätter med ditt bloggande om vardagen,lägga upp bilder för dom är så superfina 😀 och när du hinner lägg upp resept på mat och bakas 👍 Kram och trevlig söndag till hela din familj!

  Gilla

 4. Hej, jag läser ibland din blogg och förstår kritiken. Om jag inte missminner mig, så var det just den feedbacken du fick av läsarna för en tid sen; vi vill läsa både om rosor OCH taggar. En mix helt enkelt. Jag är själv trebarnsmorsa med ‘några’ graviditetskilon kvar. Vi jobbar båda men trots det räcker inte pengarna till resor, matchande kläder och ny soffa varje år. Så för min egen (dåliga) självkänslas skull, läser jag hellre ‘vardagsnära’ bloggar… Skön vår till dig! P.S Vi har också remont på gång och så ‘före och efter-bilder’ intresserar mig…

  Gilla

  1. Håller med dig Maria. ”Familjeliv och vardag” som undertexten till bloggen heter stämmer nog inte riktigt. Snarare ”en förskönad vardag”. Men jag tycker om att läsa bloggen iallafall. Så fortsätt att skriva om det du gillar jossanp. Stör det mig kan jag ju välja att sluta läsa helt enkelt 😊

   Gilla

   1. Klara – Förstår helt enkelt inte vad du menar? Då jag skriver ett inlägg är det byggt på 100% ärlighet. Jag skriver vad vi gjort, vad vi gör, hur vi har de, precis som det är. Skall jag börja hitta på att barnen slänger sig på golvet och skriker efter leksaker så fort vi kommer i en butiken te.x.? Det skulle ju göra min blogg oärlig, iom att det inte är sanningen.

    Är det då att jag oftast fokuserar på de positiva bitarna ur vår vardag istället för det negativa som får dig att känna att jag skulle försköna?

    Kanske du kan glädjas med att jag delar med mig av positiva saker ur vårt liv istället för att tro att jag förskönar såfort vardagen inte ser lika ut som ”den borde” i en ”typisk” familj. 🙂

    Gilla

  2. Ja, jag förstår kritiken till viss del, men som läsare kan man inte heller va så blåögd att man tror bloggen motsvarar hela mitt liv. – Vi har skitdagar, vi grälar, vi lever inte på moln. Men skulle aldrig hinna skriva om allt som händer, därför har jag valt att fokusera på de positiva bitarna – för att de också ger så mycket mer till mig själv! Och ibland delar jag faktiskt med mig av mindre roliga saker också. Sen måst man kanske minnas att många av läsarna är heelt okända för mig, därför vill jag också hålla den lite mindre personlig. Tyvärr.

   Ps. Här finns också graviditetskilon kvar, dock nått jag känner att jag inte vill flasha inför flera tusen besökare. Och det att pengar inte räcker till, är väl en prioriteringsfråga?

   Gilla

 5. Ti som e så negativ att di int kan läsa en positiv blogg utan att lägg in en negativ kommentar ..såå slut att snok o läsa positiva bloggar.. He e ju faktiskt vuxenmobb ..va e probleme om nan faktiskt sku ha en rosa fluffvärld.. Stig framför spegeln å fråg dig själv högt varför he berör dej så mycket- kommentera sen ärligt på bloggen orsaken.

  Gilla

 6. Fattar faktiskt inte alla negativa här. För de som inte tål rosa o fluff så är det mycket enkelt att bara sluta klicka sig in på såna bloggar. Varför ens lägga tid på sånt man inte gillar eller tål se??
  Jossan bloggar ju om sitt liv, hennes VARDAG och FAMILJELIV. Vem bestämmer vad som är det riktiga familjelivet och vardagen? Hur ser den riktiga vardagen ut?
  och vad kan hon åt om du inte har råd att köpa en ny soffa varje år. Hon måste ju få leva sitt liv efter de förutsättningar hon har. Och vi väljer om vi vill läsa eller inte.
  Jag gillar din blogg! Och jag förstår dig precis med att endast plocka fram guldkornen. Du berättar ju långt ifrån allt vad som händer på en dag så fattar inte varför folk tror att ni lever en förskönad vardag.
  Kanske alla negativa skulle sätta sig ner och fundera fram några guldkorn som hänt under dagen, vore hälsosamt tror jag.

  Gilla

 7. Jag förstår inte varför folk irriterar sig på folks val av genre på bloggen faktiskt. Jag menar, vill man läsa en blogg som skriver om både taggar och guldkanter också, ja men då får man väl hitta en sån blogg då istället. Lite samma sak med åsiktsbloggar, vill man läsa dem så gör man det, annars kan man skippa dem och läsa de mer neutrala bloggarna.

  Väldigt märkligt när folk kritiserar valet av bloggkategori… Jag menar, inte går man väl in på en träningsblogg och skriker om att man vill ha fler inredningsinlägg heller?

  Gilla

 8. Äh! Ta inte åt dej. Det är din blogg så du bestämmer väl vad du vill skriva. Själv tänker jag lite som så, att bloggen är lite som en person som man inte känner så väl. Åt hen vill man väl inte berätta allt, bjuda in hen till ett ostädat kaos hem eller gnälla om allt om inte är så kul?! Nej man städar innan, funderar vilka delar man talar om och berättar inte allt på långa vägar.

  Gilla

 9. Den som int vill läsa kan ju söka sig någon annanstans.
  Int kan ju nån som e mamma tro att det du skriver på bloggen är er hela vardag?
  Strunt i personer/kommentarer som suger energi ur dig . Forstätt som DU vill ha bloggen!!ja hänger med ☺

  Gilla

 10. Jag förstår inte alls den kritik du fått. (Jag gillar din blogg, och jag gillar andra bloggar som har åsikter.) Sen är du ju inte ensam om att välja att plocka fram guldkornen i vardagen och visa fina bilder. 🙂 (fotografering verkar dessutom vara nåt du har öga för och jag ser det som ett intresse som du vill använda bloggen för också :)).. Att du skulle leva i en ”rosa fluffvärld” är verkligen att ta i. Jisses. Nej, fortsätt du som du vill och strunta i dem andra.

  Hoppas ni får en fin resa! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s