När olyckan är framme

Igår kväll när vi körde till Karleby hände en olycka på vägen. Vi var påväg att svänga av och skulle precis korsa vägen när det small till och bilen konstigt skuttar fram. Jag tittar chockad ut genom fönstret och ser en bil, skrotad i ändan sakta rulla förbi.

Ja, vi blev påkörda bakifrån. Tur i oturen hade vi släpvagnen efter som hamnade emellan och reducerade smällen ordentligt, iom att den trycktes mot sidan.

Checkade snabbt till kidsen och de var okej, gossen lite chockad men annars okej. Vill helst inte tänka på hur allvarligt det kunde ha gått om vi inte hade haft nån släpvagn som hamnat emellan. Om bilen bara hade smällt rakt in i vår. Med två bakåtvända barn i.

Eter att ha läst på och blivit uppmanad i diverse bloggar om bakåtvända barnbilstolar har vi valt att satsa på såna åt våra två minstingar, för säkerhetens skull, men vet ni vad? De stjälper mer än hjälper om du blir rammad bakifrån.

Därför är det så viktigt att hålla säkerhetsavståndet och va uppmärksam i trafiken! Inte minst för din egen skull, utan också för andras säkerhet. ♡

Släpvagnen hamnar troligtvis till skroten och andra bilen behöver en ny kaross. Men vad gör det, viktigaste är att 6 av 6 är oskadda.

Vill på samma gång passa på att påminna er om att: Kör man 80km/h behöver säkerhetsavståndet minst va 80m, och nu i vintertid ännu mer! Väldigt lätt att hålla koll på om du kommer ihåg att det på större vägar oftast är 100m mellan lyktstolpar. Håll en lyktstolpe mellan! Själv försöker jag oftast hålla två lyktstolpar mellan mig och bilen framför, för att kunna känna mig säker i trafiken och inte skapa oro hos bilisten framför. Och framför allt, skapa en trygg färd för mina & andras barn. ♡

5 reaktioner på ”När olyckan är framme

 1. Fast det inte syns på bilen eller bilbarnstolarna att ni har krockat så måste man endå byta stolarna, dom kan vara skadad fast det inte syns på dem så dom skall kastas av säkerhetsskäl. Kolla med försäkringsbolaget, oftast har man en sån förskring så det täcker till nya stolar. Tur att ni inte skadade er!

  Gilla

  1. Jag har svårt att tro att stolarna tog nån skada då hela smällen tog i kärran och det var den som fick bilen att skuffas iväg. Men iom att det inte var vårt fel borde det ju isf täcka från den andres försäkringsbolag? Ny släpvagn får vi ju iaf och vår bil skall och granskas. Kanske borde man ha dem att bedöma om stolarna skall bytas på samma gång då också..

   Gilla

   1. Jag har läst att åtminstone i sverige så byter dom ut bilbarnstolarna vid minsta lilla krock, för säkerhetsskull! Jo det är den andres försäkringsbolag som skall ersätta ifallni behöver köpa nya, ha dom att kolla stolarna!

    Gilla

 2. Hur blev det med stolarna?
  När maken och vår 1-åring för några år sedan körde i diket i ca 60 km hastighet, så sa de genast från försäkringsbolaget att bilstolen ska kastas! Jag visste det, men vi kollade med dem iaf, och försäkringsmannen sa att ”troligtvis har stolen inte fått något fel, men den ska kastas för säkerhets skull och då har försäkringsbolaget ryggen fri om något skulle hända framöver.”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s