Mammalivet VS Ekorrhjulet

Det ständiga ekorrhjulet. Det går i perioder, och just nu är det en sån period. Eller en sån dag. Då man känner sig instängd i ekorrhjulet. Mammalivet i alla ära, jag älskar det, men ibland får man bara nog. Nog på hemmet, barnen, sysslorna, ja helt enkelt på allt det som det vardagliga mammlivet medsigför och som aldrig tar slut.

När det känns jobbigt att stiga upp på morgonen och jobbigt att lägga sig om kvällen, när man vet, att följande dag går du bara upp för att göra precis samma sak igen. Morgontvätt, uteaktivitet, lunch, lek, middag, klädtvätt, underhållning, plocka undan, blöjbyten, spytvätt, kvällsmål, plocka undan, och ja sen pusta ut 60 minuter innan det är dags att avsluta dagen och ladda batterierna för att imorgon gå upp och göra samma sak igen. Och igen.

Ja ibland känns det bara tröttsamt och meningslöst, fastän det är det sista det är, meningslöst. Men tröttsamt. Är det då avsaknaden av aktivitet, eller variation? Vet inte.

Men känner att det ändå är helt okej att tillåta sig känna så ibland. Man får helt enkelt stanna upp och andas, känna vad det är man vill, eller bara vara, och inte känna något alls.

Och så vet jag, att imorgon kan jag igen vara världens lyckligaste mamma som älskar mammalivet och inte skulle byta ut det till något. Men inte idag, idag vill jag bara ha en break. Ett tomrum som låter mig känna och göra vad jag vill, som glömmer måsten för en stund och som tillåter mig göra allt annat än det jag gör varje dag. – Att vara mamma.

DSC_4426

 

6 reaktioner på ”Mammalivet VS Ekorrhjulet

 1. Ja oj så tungt det kan vara – på många plan – vissa dagar! Men som tur är så brukar varje ny dag oftast börja bra iallafall 😉 Har tänkt fråga länge vad ni har för bil, som rymmer er familj? Vi är snart fem pers i familjen och barnen kommer då alla att vara under 4 år, dvs det blir tre bilbarnstolar som ska ha plats..

  Gilla

  1. Jaa, så är det! Hördu vi kör med en Honda Cr-V, -08?ans årsmodell. Jätte rymlig där bak o bra utrustad för att kunna få fast bilstolarna bra. Mellandamen och minstingen ryms bra bakåtvänd medan gossen sitter framåtvänd. Baby O har vi i mitten, och det fungerar fint. Ett annat plus är att den har jätte rymligt bagageutrymme, så vagn och diverse prylar ryms bra in.

   Grattis till tillökningen, vad roligt! 🙂

   Gilla

 2. Ja sånna dagar har jag också emellanåt. Då brukar ja fara ut ur huset när mannen kommer hem och vara borta tills barnen är i säng. Då blir jag som ny igjen 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s