Årets första

Idag var det ingen vanlig dag, nej det var min mammas födelsedag! Så idag har jag bakat tårta med de tre musketörerna. Förutom det har jag haft nerver lika med noll. Men fick ändå en fin & god tårta levererad förvånansvärt nog. Gossen har också varit i klubben idag, och det tycks faktiskt gå bättre nu efter att vi haft en paus (julledigheten) och han är mycket lugnare här hemma om kvällarna. pepparpepparpeppar. Sen var vi och handlade vi tre damerna och efter det hann vi en sväng på familjecafé (tack till dig som tipsade i min förra blogg!). Ja mer än så har vi inte åstadkommit, förutom att ha firat min mamma ikväll, och ätit allt för mycket gott. Med oss hade vi köpt ett härligt blomarrangemang från Sund + ett presentkort.

Nej nu blir det natt. Hörs imorgon!

Bra fotoljus är bara att drömma om i denna tid, men gissar att dålig bild är bättre än ingen bild. Så här har ni dagens tårta, årets första tårta. En gluten och mjölkfri sådan men jätte god.

6 reaktioner på ”Årets första

 1. Oj mjölkfri! Nu skulle jag gärna ta emot tårttips här på gluten och mjölkfri tårta… Sonen är mjölkallergiker och vi har glutenallergiker i släkten. Hittills har vi kört på glutenfri tårta och något annat mjölkfritt, men skulle vara perfekt om jag skulle hitta ett BRA recept på mjölkfria fyllningar så inte sonen behöver vara lessen varje gång när han inte får äta tårta 🙂

  Gilla

  1. Oj då skall jag dela med mig av mitt recept! Mamma är gluten & mjölkfri så detta är ett återkommande recept jag brukar köra på, och det bästa av allt, alla gäster gillar den oavsätt om de har diet eller inte, faktsikt jätte god. 🙂 Kommer ett inlägg i dagarna.

   Gilla

   1. Hej! Bloggen ligger på sidan om just nu, tyvärr. Men hoppas det är ok att jag delar med mig av receptet här istället. Använde mig av tre bottnar bakade på ägg, potatismjöl & socker. Fyllning ett:

    Hallonmousse
    Sätt tre gelatinblad i blöt. Koka upp ca 2-3dl frysta hallon i 1 dl vatten och en fjärde dl socker. Sätt de mjuka gelatinbladen i hallonröran och låt dem smälta, ta av plattan och låt svalna (vattenbad påskyndar). Vispa under tiden upp ca 2dl alprogrädde. När hallongelén svalnat tillräckligt vispa snabbt ner den i grädden, ställ i kylen ett tag tills den blir mousseliknande och sätt sen på första lagret på tårtan.

    Vaniljmousse
    Vispa upp Ca. 2dl alprogrädde, vispa upp 2dl av valfri vaniljsås, te.x alpros eller nån pulvermix (pulvermix kan vispas i tex 2dl havremjölk). Blanda sen vaniljsåsen och grädden, tillsätt 1-2tsk vaniljpulver + 1msk socker.. Ställ 3-4 gelatinblad i blöt, när de mjuknat kramar du ur dem och ställer i 2-3msk vatten i mikro tills de löst sig. vispa sen kraftigt ner i blandningen. Ställ svalt tills det blivit mousseliknande och bred sen på tårta.

    Tips. Bygg tårtan i en passlig springform för att undvika att fyllning rinner ut. Ställ den sen några timmar i kylen innan du lossar på springformen, då har fyllningarna stelnat ytterligare och du kan enkelt dekorera! 🙂

    Lycka till! Bara att fråga om du undrar nått!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s