Julledigheten slut

Nu kommer vardagen emot igen, eller imorgon blir det ju helg igen, men jullovet är så gott som slut och det var egentligen killens första dag tillbaka i dagklubben idag.

Han har så väntat att det skall börja igen, men sanningen är att vi har varit lite delade med om vi skall ha honom att fortsätta eller inte. De är 20 barn där på 2 tanter, så de dagar han är där är han väldigt livlig när han kommer hem. Han är mer upp i varv, pratar jätte hårt och har svårt att lyssna och lyda, ja helt enkelt att koncentrera sig. Vad det då beror på kan ju va flera olika saker men själv kan jag tycka att den stimulans och tillsyn de borde få där kanske inte är så maximerad som den vore om de var några färre barn, eller fler tanter. Alltså, inget illa till tanterna menat utan tror de gör ett toppen jobb men kan tänka mig att det kan va jobbigt att hinna med allt endel dagar.

Så om det inte vore för att han trivs så jätte bra, har roligt där och längtar dit så skulle han få stanna hemma nu igen. Men tillika känns han så pass gammal att han behöver annan stimulans än av mamma och syster. Dock är det två dagar i veckan, så till lika känns det helt okej, en höst- och vårtermin är ju inte SÅ lång.

Idag stannade vi dock hemma, men kommer kicka igång från nästa veckas Tisdag.

Har ni nått av era barn i dagklubben? Märker ni nån skillnad att de skulle va mer livliga/ha svårare att koncentrera sig de dagarna eller nått? Och hur många tanter är det där per mängd barn? Har hört ur vår grupp iaf att det finns fler som tycker lika, tråkigt att det är så.

DSC_4257

DSC_4262

12 reaktioner på ”Julledigheten slut

 1. Hubbe går på dagis tre dagar i veckan 5-7h per dag. De är 13 barn i gruppen på 3 vuxna. Alla vuxna har utbildning och gruppen funkar bra. Visst lär han sej en del bus därifrån. Och speciellt med de 4 jämngamla killarna i gruppen kan de spela upp varandra rejält. Men han trivs och de vuxna har nog både koll och ”kuri” så jag känner mej jätte trygg med honom där!

  Gilla

  1. Såklart att de snappar upp bus av andra, speciellt i den åldern när de apar efter allt mer eller mindre. 😉 I dagis är det dock lite andra regler om hur många per barn man behöver vara, så kan tänka mig att det är aningen lugnare där! 🙂

   Gilla

 2. Vår son började dagklubben idag. Här i Jakobstad är det två ”dagistanter” och en assistent på 12 barn. Lite mindre grupp här så hoppas det ska fungera bra! Får man faktiskt ha så många barn som 20 på två tanter ?! Det låter otroligt mycket med 10 barn på var…

  Gilla

 3. På dagis gäller under 3 år 4 barn på 1 personal , över 3 år 7 barn på 1 vuxen. Om det är samma på dagklubben vet jag inte men skulle tycka det borde vara det.

  Gilla

 4. Församlingen har inte samma regler som kommunerna gällande antal barn per personal, vilket är synd tycker jag. Hade själv praktik i dagklubb för några år sedan och där fanns närmare 20 barn (3 åringar) på hela tre ledare och det var k a o s.

  Gilla

  1. Ja, jag kan tänka mig det, dock tycker jag nog tanterna tycks hålla bra ordning där, och kaos skulle jag inte beskriva det som. Det är nog mera det att det är så många barn på ett och samma ställe på en och samma gång som gör gossen själv lite smått kaotisk och att han har svårt att varva ner när han väl kommer hem igen. 🙂

   Gilla

 5. Dom är inte 20 nåmer. Och så är int alla varenda dag. Någon är alltid bara 1 dag i veckan . Och när jag pratade med ledarna sa dom att de e JÄTTE få gånger de ha varit alla barn där. Oftast är någon sjuk eller annars borta. Åtm mitt barn är mer än nöjd i klubben 🙂 /M

  Gilla

  1. Ja alltså Leo är nog mer än nöjd också, bara det att han har svårt att komma till ro när han kommer hem därifrån. Tvivlar inte på att tantorna inte skulle ta bra hand om dem och för ju nog dit honom med glädje, men ibland funderar man om det är värt det då han blir så upp i varv där. Och såklart att de ibland är färre än 20, men ändå känns det mycket. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s